Zaterdag 25 januari vindt de Nieuwjaarsrit Den Haag-Voorburg van de historische Blauwe & Gele Tram plaats.

De Blauwe Tram NZH A 106 of A 327 en de grote Gele Tram HTM 58 rijden gezamenlijk voor de vierde keer hun Nieuwjaarsrit. Ditmaal ten bate van het rijvaardig laten maken van aanhangrijtuig B37.
De wielen daarvan moeten aan de huidige profieleisen worden aangepast; ze moeten naar een metaalfabriek.
Gedurende deze Nieuwjaarsrit wordt u verrast op een kleine versnapering met een toepasselijk drankje.

De trams vertrekken om 13.00 uur van het De Savornin Lohmannplein, waar HTM-tramlijn 3 en buslijn 23 stoppen.
De rondrit gaat eerst naar de Loevesteinlaan voor een fotostop en dan naar Voorburg-station voor gebruik van de aangeboden versnaperingen. De rit zal ongeveer 2,5 uur duren.

De Blauwe heeft 25 of 17 zitplaatsen, de Gele 30 zitplaatsen.

RITPRIJS RONDRIT € 24 per persoon.
U kunt intekenen via rit-ts-schev15@hotmail.com voor uw plaats reservering.
Vervolgens ontvangt u bericht hoe u kunt betalen.

Na de uitgave over de Waterlandse tram zal begin januari 2020 de uitgave over Amsterdam-Zandvoort en de lokaaldienst Amsterdam-Sloterdijk verschijnen. Bekende, maar ook veel onbekende foto’s zijn bewerkt en ingekleurd om een zo getrouw mogelijk beeld in kleur weer te geven. Het betreft een eigen uitgave van de auteur: Peter Günther.
80 blz. A4, 76 pagina's vullende foto's. Prijs: €19,95

De tramlijn die niet weg had gemoeten... Smalspoor Boedapesterstel als dienst A van Amsterdam naar Zandvoort. Het laatste rijtuig is de B 466, ex-B 410. Amsterdam Spuistraat, 14 april 1957, L.J. Biezeveld.

Eindpunt Malieveld te Den Haag. De A 612/611 loopt om waarna aanhangrijtuig B 22 zal worden meegenomen in de richting Noordwijk. zomer 1960, Jan Vogels.

O P R O E P

Een groot aantal liefhebbers en souvenirjagers wist destijds, voorafgaande aan de sloop, gelukkig diverse tramzaken te bemachtigen.
De stichting Historisch Genootschap De Blauwe Tram is dan ook nog steeds op zoek naar al die "geredde" tramvoorwerpen, maar ook naar foto’s, documentatie en uniformstukken die betrekking hebben op de legendarische NZH.

Reacties worden gaarne ingewacht op telefoonnummer: 010 5215215.
of via ons emailadres: blauwetram.


Klik op de bovenste afbeelding voor de echte "Blauwe Tram"-fluit.