Zaterdag 26 januari 2019
Nieuwjaarsrit op HTM-net in Den Haag met de historische Blauwe en Gele Tram

Op zaterdagmiddag 26-1 rijdt de Werkgroep HTM 402 met de grote Blauwe Tram A106 en de grote Gele Tram HTM 58 voor de derde keer haar Nieuwjaarsrit ten bate van de restauratie het oudste Nederlandse tramrijtuig HTM 402. Dit open ex-paardetramrijtuig uit 1896 wordt gerestaureerd als aanhangrijtuig voor de electrische tram zoals die van 1905 tot eind 1947 bij de HTM heeft gereden op de tramlijnen naar Scheveningen.
Tijdens deze Nieuwjaarsrit zal u worden verrast op een toepasselijke kleine versnapering en een drankje.
We vertrekken om 14.30 uur van de Remise Scheveningen. HTM-buslijnen 22 en 23 stoppen tegenover de remise (halte Harstenhoekplein).
Vanaf de halte Kurhaus van tramlijn 9 is het ongeveer 10 minuten lopen naar de remise. De rondrit door Den Haag zal ongeveer twee uur duren.
De Blauwe Tram heeft 25 zitplaatsen, de Gele Tram 30 zitplaatsen.
Bij overboeking kan er nog een derde tram worden ingezet worden.
De prijs voor deze rondrit bedraagt €22,- per persoon.
U kunt intekenen via rit-ts-schev15(a)hotmail.com voor uw plaatserservering.
Vervolgens ontvangt u bericht hoe u kunt betalen en na betaling bent u zeker van uw plaats.
Meer informatie over de Tramwegstichting, onze trams, activiteiten en tramritten kunt u vinden op onze webstek www.tramwegstichting.nl.
Gezicht op een Boedapester -"hele schakel"- rijdend in de richting van het Malieveld. Zomer 1960. Koningskade/Koekamp, Den Haag. Foto: Jan Vogels (80)


O P R O E P

Een groot aantal liefhebbers en souvenirjagers wist destijds, voorafgaande aan de sloop, gelukkig diverse tramzaken te bemachtigen.
De stichting Historisch Genootschap De Blauwe Tram is dan ook nog steeds op zoek naar al die "geredde" tramvoorwerpen, maar ook naar foto’s, documentatie en uniformstukken die betrekking hebben op de legendarische NZH.

Reacties worden gaarne ingewacht op telefoonnummer: 010 5215215.
of via ons emailadres: blauwetram.


Klik op de bovenste afbeelding voor de echte "Blauwe Tram"-fluit.