Na de uitgave over de Waterlandse tram zal begin januari 2020 de uitgave over Amsterdam-Zandvoort en de lokaaldienst Amsterdam-Sloterdijk verschijnen. Bekende, maar ook veel onbekende foto’s zijn bewerkt en ingekleurd om een zo getrouw mogelijk beeld in kleur weer te geven. Het betreft een eigen uitgave van de auteur: Peter Günther.
80 blz. A4, 76 pagina's vullende foto's. Prijs: €19,95

De tramlijn die niet weg had gemoeten... Smalspoor Boedapesterstel als dienst A van Amsterdam naar Zandvoort. Het laatste rijtuig is de B 466, ex-B 410. Amsterdam Spuistraat, 14 april 1957, L.J. Biezeveld.

Eindpunt Malieveld te Den Haag. De A 612/613 loopt om waarna aanhangrijtuig B 22 zal worden meegenomen in de richting Noordwijk. zomer 1960, Jan Vogels.





O P R O E P

Een groot aantal liefhebbers en souvenirjagers wist destijds, voorafgaande aan de sloop, gelukkig diverse tramzaken te bemachtigen.
De stichting Historisch Genootschap De Blauwe Tram is dan ook nog steeds op zoek naar al die "geredde" tramvoorwerpen, maar ook naar foto’s, documentatie en uniformstukken die betrekking hebben op de legendarische NZH.

Reacties worden gaarne ingewacht op telefoonnummer: 010 5215215.
of via ons emailadres: blauwetram.


Klik op de bovenste afbeelding voor de echte "Blauwe Tram"-fluit.